Sivut

perjantai 11. heinäkuuta 2014

Kesäretkellä Rauman seudulla

Kesäretkelle lähdettiin perinteisesti heinäkuun alkupäivinä ja yhtä perinteisesti retkellä oli mukana marttojen lisäksi Raittiusyhdistyksen, Eläkeliiton ja seurakunnan piirakkaporukan väkeä. Tutustumiskohteina meillä oli Rauman Pyhän Ristin kirkko, Rauman museon Marelassa Martta-nukke -näyttely, veneilyretki Rauman edustalla sekä Seminaarinmäki. Ruokailimme Etappi 22:ssa, jossa saimme aivan mahtavan maittavaa ruokaa sekä hyvää palvelua. Kotimatkalla poikkesimme vielä Lapissa Eskimo Finlandin tehtaanmyymälässä edullisilla ostoksilla ja kahvilla ja käsityöostoksilla Kahvila Pyörnissä.

 Pyhän Ristin kirkko on alun perin rakennettu 1500-luvun alussa, ja kirkon maalaukset ovat myös tuolta ajalta. Uudempaa taidetta kirkossa edustaa Kerttu Horilan Veisaaja-patsas, joka istuu penkissä virsikirja kädessään niin elävän näköisenä, että sitä on melkein pakko käydä koskettamassa.
Rauman museon Marela on vanha laivanvarustajan koti, ja hieno nähtävyys jo sinänsä. Kevään ja kesän aikana Marelassa on ollut myös näyttely Martta-nukeista, joita Turun marttanukketeollisuus valmisti 1900-luvulla. Nukkemalleja on hyvin monenlaisia, ja niitä olikin kattava kokoelma esillä näyttelyssä.



Vesille pääsimme Poroholman satamasta, oppaan johdolla tutustuimme Rauman edustan merinäkymiin ja kuulimme paljon asiaa Rauman historiasta, nykyisyydestä ja tietysti Rauman kielestä.

Oppaamme Teija Rantapero johdatti meidät historialliselle Seminaarinmäelle, jossa opettajia on koulutettu jo pitkään. Paikalla toimii edelleen koulu, jossa opettajaksi opiskelevat pääsevät harjoittelemaan. Alueella on myös hieno puisto ja puutarha, josta löytyi muun muassa monenlaisia yrttejä. Kasvihuoneen kätköissä taas oli jos jonkinlaisia eksoottisia kasveja.

Bussimatkatkin meidän reissuillamme sujuvat joutuisasti, yleensä aina jotakin pientä ohjelmaa on tarjolla. Nyt lauloimme yhdessä maakuntalauluja, laulattajana toimi Mirja Vappula.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti